2018
2018

Писмо до мен след 10 години

„Писмо до мен след 10 години“ 

Фестивалът ВарнаЛит отправят предизвикателство към учениците от първи до дванайсети клас във Варна!
Представете си света след десет години. Какво ще се е променило? Какво ще си бъде все така същото? На колко години ще бъдете вие тогава? С какво ще се занимавате, как ще изглеждате, какво ще търсите?Какво искате да кажете на света, през 2028 година?
Напишете своето послание до бъдещето, себе си или тези, които обичате или все още не сте срещнали. Затворете го в разказ, есе, стихотворение или защо не песен и ни го изпратете до 20 май на contest@varnalit.com със заглавие „Пощенска кутия за приказки“. Десет от най-вълнуващите послания към бъдещето ще бъдат прочетени пред публика от любими актьори, музиканти и журналисти на 30 май от 17:00ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна.
Събитието ще бъде отразено в медийното пространство не само на града, но и на цяла България. Авторите на селектираните творби ще получат специални подаръци, а всички присъстващи ще се насладят на вдъхновяващите изненади, съпътстващи представянето на произведенията.
Избраните творби ще бъдат отпечатани и поставени в своеобразна машината на времето – специална капсула, в която ще се съхранят за следващите десет години.
Точно на 30 май, 2028 година ще се срещнем отново, за да я отворим и надникнем в надеждите си. Надяваме се добрите мисли и представи за бъдещето на учениците във Варна да се окажат факт след десетилетие.
Вярата в успеха и по-доброто предстояще е велика сила, която движи човечеството напред. Детските мечти и надежди са архитектурата на бъдещето. Нека ги съхраним и открием отново, в онова бъдеще, което надяваме се ще бъде точно толкова светло и интересно, колкото тяхната фантазия сега!
 
 

Погледни още...