2018
2018

Нора Гавазова – Детската къща

Родена 1982 г. във Варна. Завършила магистратура по социална антропология и следдипломна квалификация по детско-юношеска терапия и педагогика в Берлин. Участник в Internation Study Group Reggio Emilia 2018.
Нора е основател и управител на „Детската къща“ Варна, детски център за ранно развитие, който от 2017г. адаптира в работата си с деца от 3 до 5г. подхода на Реджио педагогиката.
В рамките на ВарнаЛит, екип на Детската къща ще организира творческа работилница “Граматика на фантазията” с деца от 4 до 7г. на 01.06.2018 г.

“Граматика на фантазията” е емблематично заглавие на Джани Родари, неговото “ръководство за развиване на детското въображение”.
В ателието на 1.6. децата ще се гмурнат в съкровищницата на великия писател и ще се превърнат в художници на словото. Ще се захванат за някои от майсторски му трикове за разгръщане на творческото мислене, ще се запознаят с чудати герои, ще се превърнат сами в такива, а може и да ги нарисуват…
Защото “историите биват измисляни точно така: като се гмуркаме под думите, в най-дълбоките води.” /Дж. Родари, из: “Граматика на фантазията”/

Погледни още...