2018
2018
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Лиана Димитрова

Лиана Димитрова е родена през 1981 г. Завършва Националната художествена академия специалност Книга и печатна графика / Илюстрация и специализира в Италия и Испания.
Като визуален артист реализира четири самостоятелни изложби и множество участия в групови изложби и фестивали за съвременно изкуство в Европа, Северна Америка, Азия. След завръщането си от Канада през 2008 г. започва да работи като Арт директор и графичен дизайнер на Madame Figaro, MccanErickson, за лайфстайл списанието MAX с главен редактор Георги Тошев. С Александър Морфов създават списнаие “Народен Театър – НТ” и работи за спектаклите му “Полет над куквиче гнездо”, “Животът е прекрасен”, “Хъшове”, както и за спектаклите “Ръкомахане в Спокан” и “Хамлет” на Явор Гърдев.
През 2013 г. с Калина Андролова, като главен редактор, създават политическо списание за култура “a-specto”. Арт директор е на проекти като Junior Eurovision, Sofia Dance Week, Златна Роза, Нощ на музеите и галериите – Варна и много други проекти за рекламаната и филмова индустрия. Художник е на цялостната визия на международен фестивал за литература ВАРНА ЛИТ 2017 и 2018г.

Погледни още...