2018
2018

Kрасимира и Елисавета от Майко мила

Красимира и Елисавета се срещат, след като първата ражда първото си дете, а третата – осемнайстото. Нуждата да разкажат на някого нещата, които им се случват, така че и други хора да се посмеят на техен гръб, ги води до създаването на сайта Майко Мила! – ей така, на шега. На шега, на шега, обаче в първия ден сайтът пада четири пъти и четири пъти Красимира и Елисавета сменят хостинга, и така днес вече имат почти 70 000 фенове във Фейсбук страницата си и няколко лични преследвачи, които вечер ги преследват до къщите им и ги карат да ходят с тях и да ядат кюфтета.
Но кои са тези две мистериозни жени? Тези две майки-лалугери, които най-много обичат да се заврат в някое кьоше и по цял ден да си работят на спокойствие, и да се наливат с вино?
Елисавета е завършила право, за да може да е права винаги. Цял живот се е занимавала с частен бизнес. Има три деца – две момичета и едно момче. Обича да чете книги, харесва много Кормак Макарти, Вирджиния Улф, Филип Рот, Агата Кристи и Лий Чайлд. Обича да яде спагети, картофено пюре, вратни пържоли и агнешко. Не е запален планинар, не обича гледките, не обича да ходи на море. Харесва градската среда, музеите, културата и да ходи по ресторанти. Говори на висок глас, лесно губи търпение и си изтървава нервите. Често е заядлива и опака. Харесва филмите на Ингмар Бергман и Михаел Ханеке. Обича да гледа екшъни и фантастика.  Като подрастваща е пяла в хора на Френската гимназия. Ужасно е разсеяна и е известна с това, че забравя както името на децата си, така и собственото си име.
Красимира е завършила журналистика и ПР, и магистратура по организационна психология, за да може да организира Елисавета. Работила е почти цял живот в онлайн медии като редактор. Дълго време поддържа изключително популярния си блог „Животът от нещата“. Има едно дете – момче. Обича да гледа криминални сериали, да чете криминални книги, както и менюта в ресторанти, където до края се опитва да разбере кой е убил джолана. Голям фен на сериала Broadchurch. Любимият ѝ автор е Удхаус. За разлика от Елисавета, тя обича да ходи по планини, морета, езера. Умира си да пътува и да яде навсякъде, където отиде. Работи доста и в работата си е доста по-търпелива. Скарана е с математиката и единият ѝ крак е малко по-голям от другия. Отглеждала е всякакви видове животни – кучета, котки, риби.

Погледни още...